Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inForumtråd

Välkommen till Fuska.nus forum. För att kunna skriva i forumet måste du vara medlem och inloggad. Medlem blir du gratis genom att klicka på Registrera dig i logga in-rutan. Men du kan kika runt i alla forumen och läsa även om du inte är inloggad.Minnesvärda TV-spelskaraktärer

19/08 -20 14:43 michael2004

michael2004 Administratör

344 XP 96 inlägg

Det finns väldigt många  karaktärer inom tv-spelsvärlden, de flesta glöms snabbt bort, några andra är minnesvärda, och ett fåtal är odödliga.

De som satt djupast intryck hos gamers lever vidare likt en legend från ett årtionde till nästa. Deras varumärke är så starkt att de alltid lever vidare, där generation efter generation fattar tycke för älskvärda små karaktärer som hoppar runt på tv-rutan och sprider glädje.


<b>Super Mario</b>
Super Mario är en italiensk rörmokare som är lätt att känna igen i sin vildvuxna mustasch och imponerande spänst i hoppet. Det var den första riktiga superstjärnan i tv-spelsvärlden och uppnådde berömmelse på mitten av 80-talet. Han har som uppdrag att rädda prinsessan Peach från stora stygga monster som måste besegras. Många barndomstimmar världen över har gått till att hjälpa Super Mario hitta sin fagra prinsessa.

Super Marios karaktär har blåst liv i oräkneliga andra spel som också inkluderar flera andra karaktärer från spelet.

<b>Agent-47</b>
Agent-47 är välkänd från spelserien Hitman, där han får livsfarliga uppdrag att utföra. Han är en mystisk figur utan personlig historia. Han är lätt att känna igen med sin rakade hjässa, samt ovanliga streckkod i nacken, som antyder att man har att göra med en ovanlig individ med ett skumt förflutet.

Hans uppdrag går alltid ut på att oskadliggöra en livsfarlig kriminell individ för samhällets bästa. Helst ska det ske helt obemärkt, med list och smidighet som hans främsta verktyg Men han är samtidigt inte rädd för att ta i med hårdhandskarna om det behövs. Agent-47 smälter in i sin omgivning likt en kameleont. Han passerar ofta obemärkt genom att vara utklädd, och närmar sig strategiskt sin välbevakade och beväpnade måltavla.

Varumärket Hitman, Agent-47 har också gestalts på bioduken ett par gånger, senast av skådespelaren Rupert Friend i Hitman: Agent-47, från 2015. Spelet syns också som slotmaskin i många av alla bästa online casinon, där man lyckats återskapa spelets mystik och atmosfär likt originalspelet. Spelaren får återuppleva samma spelmusik samt vapenarsenal som Agent-47 använder
sig av i spelet.

<b>Lara Croft - Tomb Raider</b>
Lara Croft är en av få hjältinnor i tv-spelsvärlden, men har satt desto djupare avtryck med sin
livsfarliga feminina närvaro som både förför och förintar skurkar. Likt många hjältar inom tv-spelsvärlden så ska världen räddas från illasinnade skurkar som endast kan stoppas av Lara Croft. Genom mycket list och imponerande smidighet åtar hon sig livsfarliga uppdrag. Spelet är en långkörare som har släppts i flera upplagor med jämna mellanrum. Tomb Raider har dessutom filmatiserats flera gånger. Först såg vi Angelina Jolie i huvudrollen i början av milleniet. Och för ett par år sedan fick svenska skådespelerskan Alicia Vikander äran att gestalta Lara Croft och gjorde det med bravur. Hon kommer också att
spela huvudrollen i uppföljaren som har premiär 2021.

När Alicia Vikander vann en Oskar som bästa kvinnliga biroll i filmen <i>The Danish Girl</i> fick hon väldigt hög status i Hollywood, och kunde välja i princip vilken roll som helst. Enligt henne själv var det naturliga valet var att gestalta hjältinnan Lara Croft. Alicia fick lägga på sig en hel del muskler, och lära sig mycket “action”  för att bli redo för rollen.

<b>Pac-Man - en veteran</b>
Pac-Man är en riktig veteran inom tv-spelsvärlden och kom till jorden redan år 1980. Spelet är
genialiskt i all sin enkelhet och har överlevt oräkneliga tv-spelsepoker och teknologiska förbättringar. Den lilla figuren är sannolikt odödlig och kommer alltid ha ett stort inflytande hos kommande generationer av gamers, eller människor med smartphones.

Även Pac-Man syns i flertalet filmer. Vi har sett Pac-Man: The Movie från 2008, där figuren spelar huvudrollen som sig själv, samt en biroll som skurk i Pixels, från 2015. - De är givetvis dataanimerade inspelningar. Men vem vet, kanske får vi se Alicia Vikander i rollen som Pac-Woman i framtiden med fler Oscars-statyetter som belöning.


Svara

Du måste vara inloggad för att svara på trådar.

Hoppa till forum

Trådar