Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inForumtråd

Välkommen till Fuska.nus forum. För att kunna skriva i forumet måste du vara medlem och inloggad. Medlem blir du gratis genom att klicka på Registrera dig i logga in-rutan. Men du kan kika runt i alla forumen och läsa även om du inte är inloggad.Tips och tricks för iPhone 12: 7 häftiga IOS 7 funktioner att pr

27/08 -21 15:38 michael2004

michael2004 Administratör

344 XP 96 inlägg

1 - Tryck på baksidan för skärmdump
Apples iOS-programvara har länge haft många bra tillgänglighetsfunktioner och en av de nyare är möjligheten att trycka på baksidan av din telefon för att starta specifika funktioner. Till exempel att ta en skärmdump.

För att aktivera det så gå till Inställningar, hitta sedan "Tillgänglighet", välj nu "Touch " och bläddra ner till "Back Tap”. Välj antingen dubbel eller trippel tryck och välj sedan ”Skärmdump”. Nu när du dubbel- eller trippeltrycker på baksidan av din iPhone kommer den att ta en skärmdump.

En annan häftig sak att välja är att se notifikationer. Du kan alltså dubbel- eller trippeltrycka för att snabbt se dina notifikationer. Verkligen praktiskt.

2 - Ändra din standardwebbläsare och val av e-post app
En ny funktion i den senaste uppdateringen är att kunna använda andra appar som standard för saker som din webbläsare eller e-postapp. Så om du vill använda Chrome som din standardwebbläsare, ladda ned Chrome från App Store och gå in på Inställningar och hitta Chrome i listan längst ned. Tryck på den och välj sedan "standardwebbläsare" från nästa skärm och välj "Chrome" på följande. Nu kommer Chrome att vara standardwebbläsaren.

Du kan göra detsamma med e-postappar, så om du vill använda Spark eller Gmail istället för Mail som standard går du till Inställningar, hittar den appen du vill använda, trycker på den och väljer sedan "standardpostapp" på nästa skärm och välj sedan Spark (eller vilken e-postapp du använder).

3 - Se alla dina appar i en lista
Som standard sorterar ditt appbibliotek automatiskt appar i mappar åt dig, men om du hellre vill se dem i en lista drar du bara nedåt på skärmen i ditt appbibliotek och visar den alla dina appar i alfabetiskt ordning. Du kan enkelt hitta dina favorit applikationer för att lyssna på musik, titta på videor och spela onlinespel eller spela på matcher på appar som Snabbare till exempel.

Du kan söka med hjälp av sökfältet högst upp eller snabbt bläddra till den app du vill använda genom att trycka på den motsvarande första bokstaven i kolumnen längst till höger (du kan även scrolla nedåt).

4 - Lägg till widgets på din startskärm
iOS 14 har förändrat saker och ting mycket genom att låta dig lägga till widgetar på din startskärm. För att lägga till dem så tryck bara länge på en appikon på din startskärm och välj "redigera startskärmen". Eller, för en snabbare metod, tryck bara länge på ett tomt område på startskärmen.

Tryck nu på plustecknet i det övre hörnet och hitta widgeten du vill lägga till. För att se alla appar som stöder dem som du har installerat, bläddra helt ned till botten och välj appen från listan. Välj nu vilken storlek du vill ha på din widget och tryck på knappen "Lägg till widget" längst ner i popup-fönstret som visas.

5 - Ta kontroll över din kamera
När du öppnar kameraappen är kontrollerna ganska grundläggande, men om du känner dig redo så finns det andra dolda knappar.

Öppna kameraappen, om du håller den vertikalt så svep uppåt och om du håller den horisontellt sveper du åt vänster. Nu får du en helt ny uppsättning kontroller, som ändras beroende på det fotograferingsläge du befinner dig i.

Om du är i det vanliga stillbildsläget ser du nattläge, live foto, bildförhållande och exponering samt blixt. För att ändra till exempel exponering så tryck bara på det lilla plus- / minustecknet och dra sedan på skärmen tills det är så exponerat som du vill.

Källa: (Photo by Onur Binay on Unsplash)


Svara

Du måste vara inloggad för att svara på trådar.

Hoppa till forum

Trådar